Блог SOFTICO: Інновації та Рішення в 3D Проєктуванні

Головні оновлення в SOLIDWORKS 2021-2024 і чому варто оновитись зараз

З 2021 року було випущено понад 1 000 оновлень, які значно покращили продуктивність SOLIDWORKS під час операцій перегляду, панорамування, вибору та масштабування на екрані. Також були внесені важливі зміни для оптимізації роботи з великими зборками, деталізацією креслень та спільною роботою, включаючи сумісність із попередніми версіями та можливості обміну та анотацій. З кожним новим випуском з’являються нові функції, що дозволяють автоматизувати робочий процес, підвищуючи ефективність та швидкість роботи. Нижче наведено основні моменти, які слід врахувати, та причини, через які варто оновити вашу систему вже зараз.

SOLIDWORKS 2021

Режим деталізації креслень

Режим деталізації креслень з’явився у версії 2021 року. Режим деталізації дозволяє швидко відкривати великі креслення. Дані моделі не завантажуються, але можна додавати та редагувати інструкції всередині креслення.

Режим деталізації корисний, якщо потрібно внести невеликі редагування в креслення великих збірок або креслення з великою кількістю аркушів, конфігурацій або ресурсомістких видів.

Починаючи з SOLIDWORKS 2022, можна відкрити будь-яке креслення в режимі деталізації безпосередньо зі складання Large Design Review.

SOLIDWORKS 2022       

Деталі

У SOLIDWORKS 2022 додано вдосконалення для моделювання гібридних деталей. Наприклад, можна створити тверде гібридне тіло або поверхню, що включає геометрію сітки BREP і стандартну геометрію SOLIDWORKS BREP. Раніше не можна було поєднати в одному тілі геометрію сітки BREP та стандартну геометрію SOLIDWORKS BREP.

У SOLIDWORKS 2022 також включені удосконалення, що дозволяють швидше створювати геометрію за допомогою таких функцій, як шпилька із зовнішнім різьбленням, двонаправлена витяжка та дзеркальне відображення у двох площинах. Удосконалення системи Structure Systems дозволяють швидше створювати зварні з’єднання.

Майстер створення шпильок із зовнішнім різьбленням дозволяє створювати шпильки із зовнішнім різьбленням. Цей інструмент працює аналогічно майстру отворів. Необхідно встановити параметри шпильки, а потім розташувати її на моделі. Також можна застосувати параметри різьблення до існуючих круглих шпильок.

Швидше створюйте потрібну геометрію за допомогою функції шпильки із зовнішнім різьбленням, двоспрямованої витяжки та дзеркального відображення у двох площинах.

Збірки 

У SOLIDWORKS 2022 з’явилися спрощені підходи до роботи зі спрощеними режимами. При відкритті збірки у спрощеному режимі компоненти, на які посилаються рівняння у збірці верхнього рівня, відображаються як дозволені. Під час рішення деталі чи під складання, що містить рівняння, яке посилається на інший компонент в невирішеному стані, то цей компонент вирішується автоматично.

Поліпшено деталі, керовані шаблонами, що забезпечує більшу гнучкість. Покращено вибір SOLIDWORKS для початкової позиції за замовчуванням під час створення деталей компонентів, керованих шаблонами.

Нова таблиця конфігурації дозволяє виконувати додаткові дії, не залишаючи SOLIDWORKS. За допомогою таблиці конфігурації можна змінювати параметри конфігурації деталей та збірок. SOLIDWORKS створює цю таблицю автоматично, якщо деталь або монтаж має кілька конфігурацій. Таблиця конфігурації розширює функціональність діалогового вікна “Зміна конфігурацій”.

Детальніше тут: https://files.solidworks.com/Supportfiles/Whats_new/2022/english/whatsnew.pdf.

SOLIDWORKS 2023

Збірки 

Підвищіть ефективність роботи з великими збірками, використовуючи режим Resolved та прискорену можливість збереження таких збірок.

Автоматична оптимізація режиму Resolved дозволяє підвищити продуктивність шляхом вибіркового використання легших технологій під час завантаження компонентів у цьому режимі. Оскільки компоненти завантажуються в Resolved, відповідні опції для легких і повних режимів залишаються прихованими. Крім того, полегшені стани компонентів більше не відображаються у структурі проектування FeatureManager®.

Підвищіть загальну ефективність проектування збірок шляхом оптимізації робочих процесів, включаючи автоматичну заміну відсутніх посилань на з’єднання альтернативними, включаючи грані, ребра, площини, осі та точки.

Креслення та деталювання

Створюйте креслення, які більш точно передають структуру та забезпечують стандартизацію шляхом застосування геометричних допусків відповідно до певного стандарту. Крім того, спростіть процес виявлення перевизначених значень у таблиці специфікацій: при перевизначенні значення буде виділено синім кольором.

Докладніше про SOLIDWORKS 2023 можна дізнатись тут.

SOLIDWORKS 2024

В останній версії, випущеній восени минулого року, міститься кілька справді важливих змін. По-перше, у кожному оновленні пакета додано безліч нових покращень. Тепер замість очікування великого щорічного випуску будуть впроваджуватися нові функції інтерфейсу користувача в міру їх появи.

Сумісність із попередніми версіями SOLIDWORKS дозволяє взаємодіяти з партнерами, які використовують старі версії програми, завдяки можливості зберігати свої проекти у більш старих форматах. Ви можете зберігати деталі, складання та креслення у форматі SOLIDWORKS, який відповідає версії, випущеній не пізніше двох років тому.

Збірки

У версії 2024 ви можете прискорити спрощення збірок, визначаючи правила моделювання за допомогою опції Silhouette. Ви можете налаштувати критерії для вибору компонентів, спосіб їх визначення та їх орієнтацію. Також ви маєте можливість об’єднати компоненти в єдине тіло і передати візуальні характеристики.

У SOLIDWORKS 2024 також доступна функція “Вставити збірку в деталь”, яка дозволяє вставляти збірку в деталі і використовувати всі функції, використовуючи наявну модель даних платформи 3DEXPERIENCE.

Креслення та деталювання

В останній версії з’явилася можливість створювати креслення, які передають дизайн чіткіше. Наприклад, можна ефективніше видаляти висячі розміри, прив’язуючи їх до відповідних опорних точок. Крім того, завдяки покращеному вирівнюванню розмірів ланцюгів та дотриманню стандартів креслень можна швидше деталізувати креслення.

Щоб дізнатися більше про 10 найкращих функцій SOLIDWORKS 2024 та супутніх продуктів, перейдіть сюда.

Для максимальної ефективності при роботі з даними, рекомендується інтегрувати їх з хмарною платформою 3DEXPERIENCE. У минулому році було спрощено процес підключення, дозволивши доступ до хмарних сервісів для всіх нових ліцензій SOLIDWORKS Desktop. Тепер користувачі можуть зручно і безпечно зберігати, отримувати доступ, обмінюватися і спільно працювати з даними в хмарі, інтегрувавши їх з платформою 3DEXPERIENCE.

Однією з видатних можливостей, що надаються хмарними сервісами, є функції обміну та анотації. Вони дозволяють передавати проекти прямо з SOLIDWORKS через веб-браузер іншим користувачам, навіть якщо у них немає SOLIDWORKS.

Джерело: SOLIDWORKS 

У разі виникнення додаткових питань, будь ласка, звертайтесь за електронною адресою sales@softico.ua або за телефоном +380 (44) 383 4410.

SOFTICO - мастер дистриб'ютор рішень SOLIDWORKS в Україні

Start typing to see products you are looking for.